20 фур кавунів невідомого походження вигнали з Тернополя

Тернопільська мерія домоглася вивезення з міста 20-ти фур із баштанними культурами сумнівного походження, - повідомляє "Zaxid.net".

Про це повідомила вчора на прес-конференції перший заступник міського голови Олена Лакома. За її словами, на товар, який намагалися продавати і продавали з цих фур, ніхто не надавав жодних документів.

“Ми не могли навіть перевірити якість цих культур, оскільки офіційно взяти продукцію на аналізи санстанція може лише у суб’єкта підприємницької діяльності. Якщо ж торгує звичайна особа, яка не має статуту підприємця, то згідно із законодавством, вплинути на неї можуть лише правоохоронні органи”, - зауважила О.Лакома.

За її словами, домогтися виїзду 20-ти двадцятитонних фур із сумнівною продукцію мерії вдалося за допомогою працівників міської Державтоінспекції. “При цьому чимало погроз отримали як представники контролюючих органів, так і правоохоронці”, - сказала О.Лакома.

За її підрахунками, загалом в місті не допустили продажу сумнівних баштанних культур орієнтовно на 0,5 млн. грн. Судячи з відсутності документів на кавуни та дині, вона не виключає, що партія баштанних культур, привезена до Тернополя, була або вкрадена, або ж містила завищений вміст нітратів.

Як повідомили в міській санепідстанції, 66% зареєстрованих випадків гострих кишкових інфекцій у Тернополі у серпні припало на отруєння баштанними культурами. Загалом кількість випадків гострих кишкових інфекцій за 8 місяців цього року порівняно з минулим роком зросла на 31,5%. Якщо у 2008 році було зафіксовано 152 випадки, то цього року - 199. Причому у липні із 31 зареєстрованого звернення в 16 випадках причинами отруєння стали баштанні культури, куплені на стихійних ринках. А в серпні баштанними культурами отруїлися 18 із 27 осіб, які звернулися за допомогою із гострими кишковими інфекціями.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи