Всіх охочих посвятять у лицарі на фестивалі "Ту Стань" на Львівщині

4-6 вересня у селі Урич Сколівського району на Львівщині пройде ІV фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань-2009", - повідомляє "Zaxid.net".

Головне завдання фесту - відтворити життя та побут середньовіччя, продемонструвати українську середньовічну культуру. Родзинкою фестивалю цього року стане вистава "Лицар із дерева життя", посвята у лицарі та штурм фортеці з "тараном". Про це 2 вересня повідомив директор Державного історико-культурного заповідника "Тустань", директор фестивалю Василь Рожко.
За його словами, кожен гість охочий зможе взяти участь у випробуваннях, а переможців - тих, хто пройде всі випробування: і на кмітливість і на запам’ятовування та інші - посвятять у лицарі. Переможець матиме можливість безкоштовно відвідувати музей. "Фестиваль робиться для того, щоб фортеця ожила. Буде кілька сцен, зокрема "Русалчин поміст", де Сашко Лірник розповідатиме казки, майстерня бою, стрільбища, дитячий майданчик, де найменших розважатимуть скоморохи", - зазначив Василь Рожко.
Як зазначив народний депутат України, голова оргкомітету фестивалю Андрій Парубій, гості фестивалю почують гурти "Рутенія", "Пропала грамота", "Хорея козацька", "Дивні", "Коралі", "Люди добрі", "Стрибожі внуці", "Місто казкових мрій", "Нова радість" та ін.
За словами режисера дійства Уляни Мороз, яскраве дійство-вистава розпочнеться у суботу о 15.00, участь в якій візьмуть, зокрема каскадери й акробати.
Також, як запевнив Василь Рожко, відвідувачі матимуть можливість побачити 3-хвилинну анімацію того, як виглядала фортеця "Тустань" (тривимірна модель).
Вартість входу на територію заповідника - 15 грн на три дні (щодня по 5 грн).

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи