Прикарпатський військово-спортивний ліцей переїхав у нове приміщення

Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат переїхав у нові приміщення, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

Сьогодні напередодні Дня знань у м. Надвірна відбулося урочисте відкриття приміщень, в яких відтепер розташовуватиметься Прикарпатський військово-спортивний ліцей. На святкові урочистості до майбутніх військових завітали голова облдержадміністрації Микола Палійчук, голова обласної ради Ігор Олійник, Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда інші високопосадовці.
„Наше завдання було до нового навчального року перевести ліцей з Богородчан у Надвірну. Сьогодні я задоволений якістю виконаних робіт. Тут все готове до прийому дітей на навчання – на стовідстотків готовий спальний корпус, готова їдальня та готові навчальні класи”, - відмітив голова ОДА Микола Палійчук. Стосовно фінансування на завершення робіт у 2010 році, то голова облдержадміністрації повідомив журналістам наступне: „В зв’язку з тим, що уточнюється кошторис ми будемо працювати тут над завершенням робіт з благоустрою і згідно кошторису закладати ту суму, яка буде необхідною для завершення комплексу. Потрібно буде п’ятсот тисяч значить буде п’ятсот, потрібно буде мільйон – буде мільйон. Мова не буде стояти, щоб по шматках робити кілька років, будемо робити, щоб завершити якнайшвидше”.
У свою чергу Міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда, відмітив, що дуже правильно, що колишню ракетну частину переобладнано під навчальний заклад, де навчатимуться майбутні військові. Будівельники створили для дітей хороші умови як для навчання, так і для побуту та проживання в ліцеї.
В ліцеї в Надвірній навчатимуться три сотні дітей. Роботи по переміщенню навчального закладу з аварійних приміщень у Богородчанах розпочалися ще у 2005 році. Проте як зазначають самі будівельники по справжньому вони взялися за роботу лише минулого року. На потреби ліцею в Надвірній з обласного бюджету було виділено понад вісім мільйонів гривень.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи