Багатократна чемпіонка Олімпійських ігор Яна Клочкова відродить на Прикарпатті плавання

Вчора Яна Клочкова та Денис Силантьєв приїхали до Івано-Франківська відроджувати водні види спорту, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

В Івано-Франківську Яна Клочкова та Денис Силантьєв взяли участь в крулому столі на тему "Відродження Івано-Франківська як центру підготовки олімпійського резерву з водних видів спорту". Олімпійські чемпіони вважають, що в Україні надто мало людей вміють добре плавати, що призводить до численних нащасних випадків на воді. Випрвити ситуацію покликаний "Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання", президентом якого є Денис Силантьєв.
В Івано-Франківську за підтримки Фонду планують зробити плавання модним і масовим видом спорту. Крім того Фонд має посприяти у відновленні нині не діючого басейну "Олімп".
Довідка:
Яна Клочкова — 27 років, українська плавчиня, яка виграла 5 олімпійських медалей, серед яких 4 золоті.
Свої золоті медалі Яна виграла на Літніх Олімпійських іграх 2000 та 2004 років у комплексному плаванні на дистанціях 200 та 400 метрів; срібну медаль вона отримала на іграх 2000 року у плаванні вільним стилем на дистанції 800 метрів.
Денис Силантьєв 33 роки, заслужений майстер спорту, чемпіон світу і Європи з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї.
У березні 2009 року на спеціально скликаній прес-конференції Яна Клочкова та Денис Силантьєв оголосили про закінчення спортивної кар'єри.За сприяння "Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання" вже навчили плавати 500 дітей в Києві і 200 в Запоріжжі.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи