Святкування 18-ої річниці Незалежності України відбулось в Івано-Франківську

Вчора Івано-Франківськ відзначив 18-у річницю проголошення Незалежності України, - повідомляє "ТРК Вежа".

З нагоди свята на головній площі Івано-Франківська відбулося урочисте віче. На святкуванні зібралось понад тисячу іванофранківців. З 18-річчям української незалежності мешканців обласного центру привітали лідери громадсько-політичних організацій, представники влади.
18 років тому Україна відновила державну незалежність, зазначив депутат першого та другого скликань Верховної Ради Степан Волковецький. За його словами, через тиск збоку комуністичної більшості у тодішньому парламенті був підписаний не Акт відновлення незалежності, як це відбулось у країнах Прибалтики, а проголошення української незалежності. Проте і цей крок тоді став справжньою перемогою усіх патріотів нашої держави, підкреслив Степан Волковецький.
Україна прагнула незалежності протягом багатьох років, зауважив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. За його словами, починаючи з часів козаччини, на теренах України велася боротьба за її волю. І те що ми зараз маємо суверенну державу - це підсумок всієї національно-визвольної боротьби українського народу. Зараз є чимало противників незалежності України, і лише народ повинен відстоювати державні та національні інтереси, наголосив Віктор Анушкевичус.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи