Сьогодні у Львові суд розглядатиме позов Зварича до "Високого замку"

19 серпня, у Франківському районному суді Львова відбудеться судовий розгляд двох позовів екс-судді Ігоря Зварича до газети «Високий Замок», - повідомляє "ЗІК".

Зокрема, за її словами, перший позов стосується замітки під заголовком «Зварич очолював цілу банду», опублікованої у «Високому Замку» 30 червня цього року. А другий позов – публікації, яка вийшла в номері від 23-29 квітня 2009 року під заголовком «Вершили правосуддя за прейскурантом Зварича».
В обох позовах йде мова про захист честі та гідності, а також є вимога визнати інформацію недостовірною і такою, що ображає честь та гідність, і зобов’язати газету надрукувати спростування цієї інформації.
Крім того, у першому позові Зварич вимагає стягнути з газети 50 тис. грн за завдану моральну шкоду, а в другому – 100 тис. грн, при чому порівну з газети і з автора статті.
Тетяна Турчина зазначила, що це перше судове засідання в цій справі, тому воно в будь-якому випадку відбудеться, хоча розраховувати завтра на остаточне рішення суду не варто.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи