Львівські прикордонники навчаються разом з Польськіми колегами

Українські прикордонники навчаються працювати спільно з сусідами, - повідомляє "Медіастар".

Сьогодні українські прикордонники патрулюють рубежі разом із зарубіжними колегами. З ініціативою такої співпраці Державна прикордонна служба зверталася практично до всіх сусідів.
Чи не найкраще в цьому питанні її підтримала Прикордонна варта Польщі. У першому кварталі цього року навчання зі спільного патрулювання на україно-польській ділянці поперемінно з обох сторін, проводилося близько 50 разів. Транспорт та інші матеріально-технічні засоби надавала сторона, на території якої відбувалося патрулювання.
Крім україно-польської ділянки сьогодні спільні патрулі застосовуються на суходолі на кордоні з Росією та Білоруссю. З Румунією проводяться патрулювання змішаними екіпажами по річці Дунай на плавзасобах однієї зі сторін.
Фахівці Держприкордонслужби відзначають, що така співпраця дає можливість обмінюватися досвідом та вирішувати інші питання взаємодії. Українські прикордонники намагаються максимально уніфікувати методи роботи зі своїми зарубіжними колегами для найтіснішої співпраці. Так, на різних ділянках була створена мережа консультативних пунктів, де пліч-о-пліч працюють прикордонники сусідніх держав, здійснюється обмін інформацією та координація діяльності. В низці пунктів пропуску опрацьовані схеми із проведення спільного прикордонно-митного оформлення.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи