Московський Патріарх вважає, що на Західній Україні не дають будувати церкви

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило шкодує, що влада на Західній Україні не дає православним можливості будувати храми. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Вести".

"Ну хіба годиться, що православна церква Московського патріархату не має по-справжньому свого кафедрального собору у Львові? Хіба годиться, що неможливо побудувати жодного храму, не даються ділянки землі?", - обурився Кирило.
 

"Це зовсім не годиться. Це лише розвиває почуття ненависті. І тому я вважаю, що всі ці питання треба регулювати", - додав він.
На думку патріарха, "величезна відповідальність" щодо вирішення цієї проблеми повинна лежати на місцевій владі - "з тим, щоб всі ті громади, які живуть ось у цих місцях, щоб вони відчували себе комфортно".
 

"Якщо не будуть відчувати дискримінації, тоді й буде можливість розвивати людські стосунки", - сказав він.
 

Як інформує "Українська правда", Кирило також зазначив, що обговорював цю тему з президентом Віктором Ющенком.
"Мені президент сказав про ті труднощі, які пов'язані з виконанням цих рішень. Але я дуже сподіваюся, що в перспективі, невіддаленій перспективі, усі ці питання отримають позитивне вирішення", - сказав він.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи