Львівські студенти веляризуватимуть маловідомі види спорту

Львівські студенти розпочали акції пропаганди здорового способу життя, - повідомляє "studic.info".

 

Першим кроком до цього став проект «Життя – це рух». Молодь бажає привернути увагу своїх однолітків до здорового способу життя. Для популяризації заходів до проекту залучають спортсменів та викладачів фізкультури львівських вишів.
 

Ціль проекту – популяризація маловідомих видів спорту серед дітей, пропаганда здорового способу життя, таким чином студенти хочуть показати альтернативу курінню, вживанню алкоголю та наркотиків.
 

«Ми хочемо показати молоді, що весело відпочивати можна не лише з алкоголем, цигарками та наркотиками. Спорт – це хороша розвага й користь для організму та здоров’я. Ми не будемо читати нудні лекції, а запрошуватимемо молодь на зустріч із спортсменами Львівщини, а також на майстер-класи з різних видів спорту», – повідомляє Анастасія Кузишин, волонтер у відділі спорту.
 

Перше спортивне свято пройшло минулого тижня в одному із УДЮМКів у Франківському районі. В межах свята проведено майстер-клас зі спортивного орієнтування, у спортивному змаганні допомагав тренер клубу спортивного орієнтування «АСО» Петро Глинський, який разом із помічниками, роздавши дітям карти і потрібне знаряддя, провели змагання в лісовій місцевості кінотеатру «Сокіл».
 

«Спортивне орієнтування є дуже цікавим видом спорту, тому що поєднує в собі багато речей: свіже повітря, активний відпочинок, логіку та лідерські якості. Молодь вчать орієнтуватись в просторі, читати карти. Він підходить людям різного віку й тут нема ніяких обмежень, адже спортивним орієнтуванням займаються як хлопці, так і дівчата», - каже Петро Михайлович Глинський, тренер клубу спортивного орієнтування «АСО».
 

Такі заходи проходитимуть у всіх районах міста. Студенти планують залучати до спортивних змагань ще більше спортсменів, які б могли власним прикладом показувати молоді, що спорт – це активно, модно й здорово!
 

«Звісно, що ми зіткнулися з низкою проблем, на які навіть не очікували. Але це є для нас хорошою школою, ми зазначили для себе власні промахи й, надіюсь, не повторимо знову. Кожне наше наступне свято буде більш цікавим й різноманітним. В кінцевому результаті, сподіваємося, що ще більше молодих людей позитивно ставитиметься до здорового способу життя й пропагуватиме його», - розповідає Алла Погоріляк, волонтер відділі сім’ї, управління молоді, сім’ї та спорту.
 

Проект реалізовується студентами, які проходять стажування у міській раді в рамках проекту «Перший кар’єрний крок» відділу кадрів.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи