Колишнього губернатора Рівненщини вбило блискавкою

4 липня близько 12.00 від удару блискавки загинув народний депутат України чотирьох скликань, колишній голова Рівненської ОДА, депутат облради Василь Червоній, - повідомляє "Zaxid.net".

 

В.Червонія вразила блискавка неподалік села Деражне Костопільського району.
 

Як повідомили у МНС України, близько 12.30 В.Червонія під час риболовлі у селі Ганівка Костопільського району вразила блискавка, внаслідок чого він помер по дорозі до лікарні.
 

В.Червоній був одним з організаторів та ініціаторів створення на Рівненщині наприкінці 80-х років минулого століття перших осередків Товариства української мови імені Тараса Шевченка та Народного Руху України за перебудову. Уперше був обраний депутатом Верховної Ради України у 1990 році, і відтоді ще тричі обирався до парламенту як за мажоритарними округами, так і за списками партій і блоків. Був керівником обласного виборчого штабу блоку Віктора Ющенка на Рівненщині у 2002 та 2004 роках.
 

З січня 2005 по травень 2006 року В.Червоній був головою Рівненської облдержадміністрації. В останні роки - незмінний голова обласної організації Української народної партії, голова фракції УНП в обласній раді.
 

В.Червоній був активним церковним діячем краю. Йому належить велика роль в організації та створенні єпархій Української Православної Церкви Київського патріархату. Він також був членом Вищої Церковної ради УПЦ Київського патріархату, церковним старостою рівненського кафедрального Свято-Покровського собору, кавалером багатьох відзнак цієї церкви.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи