Львівські студенти шукатимуть мамонтів на Прикарпатті

Студенти "Львівської політехніки" проведуть археологічні розкопки на Прикарпатті, - повідомляє кореспондент „ОстроВ”.

З липня по серпень цього року Колегія студентів і аспірантів Національного університету "Львівська політехніка" спільно із Національним студентським союзом під науковим керівництвом Інституту українознавства імені І. Крип'якевича НАН України проводитимуть археологічні розкопки стоянки неандертальців поблизу с.м.т. Єзупіль Тисьменицького району Івано-Франківської області.
Місце проведення експедиції - с.м.т. Єзупіль, є унікальною пам'яткою кам'яного віку Східної Європи. Попередніми дослідженнями тут були виявлені кістки викопних тварин (мамонта, носорога, північного оленя тощо), на яких полювали первісні мисливці, що проживали на території сучасної України понад 100 тисяч років тому. Разом з кістками знайдені залишки вогнищ, крем'яні знаряддя праці та зброя.
Колишній учасник експедиції, заступник голови Колегії та профкому студентів і аспірантів Львівської політехніки Анатолій Ігнатович розповідає: “Розкопки мають велике значення не лише для розвитку археологічної науки, але й для оздоровлення студентів, особливо в умовах кризи, коли відпочинок став надзвичайно дорогий. Під час експедиції студенти проживатимуть і харчуватимуться в польових умовах на березі річки Дністер, працюватимуть на чистому повітрі, спатимуть в наметах, що є альтернативою відпочинку на морі чи в горах”.
“Вже декілька років поспіль беру участь у експедиції у с.м.т. Єзупіль. Рік тому нам вдалося натрапити на рештки мамонта. Якщо чорні археологи до нього не добралися протягом зими, цього року, можливо, пощастить розкопати його рештки,” - стверджує Володимир Шепітчак, керівник експедиції у 2009 році.
 

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи