Твори мистецтва з Підгорецького замку покажуть у Львові

У Львові покажуть твори мистецтва з Підгорецького замку, експонати привезуть навіть з Бразилії, - повідомляє "Zaxid.net".

У грудні цього року БФ "Підгорецький замок" у Львівській галереї мистецтв проведе виставку витворів мистецтва, які входили до колекції експонатів Підгорецького замку. "За реєстром 1939 року у замку було 528 творів мистецтва, зброї. Значна частина експонатів, близько 200, зберігається у Львівській галереї мистецтв, Музеї історії релігії, Львівському історичному музеї", - про повідомила голова наглядової ради фонду Оксана Козинкевич.
Вона також зазначила, що Львівська галерея мистецтв веде переговори з польськими музеями в Тарнові та Дембно, куди було вивезено частину експонатів та Посольством Бразилії в Україні, де також є частина колекції, щоб їх можна було привезти до Львова. "Ми хочемо показати, що коли замок буде відреставровано, то його можна буде наповнити рідними експонатами. З польськими музеями ми домовилися про довготривалу експозицію з їх збірок, своєю чергою, ми також можемо надати їм низку творів мистецтва. На експозиції у грудні можна буде побачити колекцію зброї, яку почав збирати польський гетьман Вацлав Жевуський, твори, що належали Яну ІІІ Собєському, виставку полотен Симона Чеховича, Дебаана", - додала вона.
 

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи