Етап Кубку світу з веслування виграв львів’янин



Львів’янин Віталій Вергелес переміг на етапі Кубку світу з веслування, - повідомляє "Zaxid.net".

7 червня на етапі Кубку світу з веслування, що відбувся в Угорщині, львів’янин Віталій Вергелес разом з напарником з Полтави Денисом Камерілою здобув перемогу у класі каное-двійка на дистанції 200 метрів, випередивши при цьому угорців та румунів, що посіли, відповідно, друге та третє місця.

За останні 10 років це перший подібний успіх веслувальника з Львівщини. В далекому 1999 році на етапі Кубку світу переміг Михайло Сливінський, котрий пізніше став громадянином Польщі і виступав за цю країну.

Як повідомив Віталій Вергелес, він з напарником взагалі готувалися взяти участь на своїй коронній дистанції 500 метрів, проте так сталося, що поплили саме на 200 метрів. Додаткових труднощів додав сильний зустрічний вітер, і оскільки їхній екіпаж був легшим, за суперників, то й плисти було відповідно важче. Проте це не завадило українській парі випередити угорців, що відстали доволі сильно - на 0,2 секунди. Попри перемогу на 200 метрів, українська пара не змінювати свою коронну дистанцію на 500 метрів, оскільки та є олімпійською дисципліною.

На перших двох етапах Кубку світу Віталій Вергелес не брав участі, оскільки не було на це коштів. Аби взяти участь в етапі Кубку світу на пару потрібно близько 1,4 тисячі євро.

 

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи