Свідчення репресій окупаційних режимів збиратимуть на Західній Україні

У Західній Україні розпочато кампанію збору свідчень про репресії окупаційних режимів, - повідомляє "ЗІК".

Львівське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих, Львівське крайове братство ОУН-УПА спільно з Меморіальним музеєм жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» розпочинають інформаційну кампанію «Збір свідчень про репресії окупаційних режимів». Про це сьогодні, 9 червня, на прес-конференції у Львові повідомив директор Меморіального музею жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Тарас Чолій.
Він відзначив, що сьогодні про початок акції були повідомлені члени крайового братства ОУН-УПА? і з них вже шість чоловік готові давати свідчення про ув’язнення в «Тюрмі на Лонцького» та інших тюрмах Західної України.
Тарас Чолій також повідомив, що наклейки із відповідним повідомленням про збір свідчень від ще живих свідків цих подій (адже більшість із них – люди похилого віку) розміщені у львівських трамваях та тролейбусах.
Після проведеної роботи із зібраних матеріалів буде змонтовано певні навчальні документальні та художні фільми для школярів.
Вже зібрані 20 годин спогадів-записів.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи