Телеміст Київ-Івано-Франківськ покращить медичне обслуговування



Телеміст Київ-Івано-Франківськ став першою ластівкою на шляху покращення охорони здоров’я матерів та дітей в державі, - повідомляє „ТРК Вежа”.

На базі консультаційно-діагностичної поліклініки Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України відбувся сеанс телемедичного консультування з питань педіатрії з використанням новітніх телекомунікаційних технологій, які є економічно виправдані як для батьків в першу чергу, так і для спеціалістів.

Телеміст Київ-Івано-Франківськ став першою ластівкою на шляху покращення охорони здоров’я матерів та дітей в державі. Участь в зустрічі взяли: генеральний директор Української дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» Юрій Гладуш, завідувач кафедри медичної інформатики НМАПО ім. П.Л. Шупика, директор Центру дистанційного навчання Озар Мінцер, заступник Генерального директора НДСЛ «ОХМАТДИТ» з амбулаторно-поліклінічної роботи Лариса Бондаренко, головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «дитяча ендокринологія» Наталія Зелінська, головні районні ендокринологи та завідуючі профільних відділень Івано-франківщини.

Спеціалісти Івано-Франківської області мали можливість поділитися з головним позаштатним ендокринологом своїми турботами та надати інформацією щодо забезпеченості дітей інсулінами та тест-системами. На початку сеансу завідуюча консультативно-діагностичної поліклінікою Лариса Бондаренко повідомила учасникам телемосту про стан надання амбулаторно-поліклінічної медичної допомоги дітям регіону відповідно до направлень лікувальними закладами Івано-Франківської області.

Так, протягом 2008 року до консультативно-діагностичної поліклініки «ОХМАТДИТ» всього звернулося 215 дітей з Івано-Франківської області, з яких 24 – це самозвернення (11,2%).

Перелік спеціалістів, до яких звертались батьки, був досить чисельним, зокрема, більш ніж 65% склали візити до педіатра - 27,4%; дитячого невролога - 14,9%; дитячого кардіоревматолога - 13,0%; дитячого пульмонолога - 5,6%; дитячий отоларинголог - 4,19% та інших спеціалістів. Основними причинами звернень до спеціалістів поліклініки «ОХМАТДИТ» були звернення стосовно: уточнення діагнозу – 132 (61,4%), корекції лікування - 51 (23,7%) та діагностичних обстежень - 32 (14,8%).

Більшість часу учасники телезв’язку приділили консультуванню хворих дітей Івано-Франківської області, найменшому з яких було три місяці. Головний дитячий ендокринолог МОЗ разом з іншими спеціалістами детально ознайомилися з історіями хвороб, специфікою анамнезу та визначили найбільш ефективні шляхи лікування.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи