В Івано-Франківську сміттєвози не пускають на сміттєзвалище



З початку минулого тижня сміттєвоза ТзОВ «Грінко-Франківськ», яке обслуговує територію ЖЕО №9, через борги не пускають на міське сміттєзвалище, - повідомляє „Західний Кур’єр”.

Про це повідомила начальник служби оперативного реагування «15-80» Тетяна Клочко. Керівництво КАТП-0928, в підпорядкуванні якого перебуває полігон твердих побутових відходів, пояснює це заборгованістю перевізника за вивезення і захоронення ТПВ в сумі 56 тисяч гривень. Як повідомив керівник юридичної служби КАТП-0928 Анатолій Вандзіляк, «полігону» заборгували й інші перевізники. Їх попередили про можливі наслідки непогашення заборгованості і подали до суду. Приватний підприємець Гуменюк заборгувала 85 тисяч, а «Автоколона-2222» на більшу частину боргу уклала договір реструктуризації і зараз боргує 29 тисяч.
— Населення нам боргує ще більшу суму, — бідкається Галина Гуменюк. – Приватники з нами взагалі відмовляються укладати договори на вивезення сміття. Що можемо, ми проплачуємо і будемо проплачувати. Сподіваюся, що нас пускатимуть на сміттєзвалище і ми не зупинимося, — сказала Галина Василівна. Керівник «Автоколони-2222» Микола Циганюк коментувати ситуацію взагалі відмовився. А керівник ТзОВ «Грінко-Франківськ» Володимир Мендела сказав таке: «26 травня, без письмового попередження, працівники «полігону» не пустили нашу машину на сміттєзвалище, мотивуючи це непогашенням нашої заборгованості до повної проплати. Заборгованість виникла ще у період 2007-2008 років, коли фірма співпрацювала з ЖЕО №9, яке й мало нам оплачувати за вивезення сміття. Рішення суду про повернення заборгованості до 1 червня ми виконали і частково оплачуємо поточні платежі. Одноразово сплатити повну суму заборгованості фірма змоги не має. Тому ми пропонуємо укласти договір її реструктуризації і оплачувати поточні платежі за захоронення ТПВ. Вже тиждень ми возимо сміття за 40 кілометрів до Калуша, що завдало фірмі збитків на суттєву суму, яка могла б зменшити нашу заборгованість перед полігоном». Від подальших коментарів пан Мендела теж відмовився.
Чому керівництво «полігону», не пропускаючи сміттєвоза на сміттєзвалище, вирішило розпочати «вибивати» борги саме з «Грінко-Франківськ» — невідомо. Тим часом міський голова Віктор Анушкевичус на цьоготижневій апаратній нараді дав вказівку керівництву КАТП-0928 пропускати сміттєвози на полігон, якщо фірма здійснюватиме поточні проплати за захоронення ТПВ.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи