У Львові відкрито дитячу школу плавання Селантьєва



У Львові відкрили дитячо-юнацьку школу плавання ім. Дениса Силантьєва, - повідомляє „ЗІК”.
Відтепер усі бажаючі діти, які проживають у Львові зможуть займатись плаванням у школі імені видатного українського плавця – Дениса Силантьєва. Школа функціонуватиме на базі басейну аквапарку «Пляж».

«Нарешті в нашій країні розпочали відкривати басейни, де є всі відповідні умови, хороша вода та сильний тренерський персонал. Коли я розпочинав займатись плаванням, то скажу відверто, в мене таких умов не було. У 1993 році у Львові я вперше став чемпіоном країни, а тепер ми відкриваємо тут хороший басейн. Тому, я не міг не спокуситись, щоб не назвати цю школу своїм іменем», – поділився своїми враженнями про новий проект видатний плавець Денис Силантьєв.

Як зазначив Силантьєв, відкриття школи плавання, вихованці якої згодом зможуть виборювати нагороди для України на різних міжнародних змаганнях, це дуже добре. Проте, це не є основним завданням школи, адже потрібно популяризувати масовий спорт серед дітей та молоді, щоб молоде покоління не вживало наркотиків та алкоголю. Тому масовість спорту, і плавання в тому числі, є основним завданням новоствореної школи.

У школі плавання передбачені майстер-класи видатних плавців Яни Клочкової та Дениса Силантьєва. Також кожні два місяці в школі проводитимуть тестові змагання серед учнів, за підсумками яких визначатимуть кращих. Така регулярність тестів, на думку Силантьєва, сприятиме здоровій конкуренції та підвищенню класу юних спортсменів.

Міські посадовці також зацікавлені у розвитку плавання у Львові. Як розповів депутат Львівської міської ради Володимир Квурт, місто готове оплачувати частину коштів дітям, які хочуть займатись плаванням.

«Якщо, в середньому година занять коштує 20 гривень, то, я вважаю, місто зможе з бюджету виділяти 10-12 гривень. Також ведуться переговори для зниження вартості ціни», – зазначив Квурт.

Вже найближчого вівторка, 2 червня, в школі відбудеться майстер-клас від Олімпійської чемпіонки Яни Клочкової.

Довідка.

Денис Силантьєв – заслужений майстер спорту з плавання. Учасник трьох Олімпіад 1996, 2000 та 2004 р. Срібний призер Олімпіади в Сіднеї 2000 р. Переможець та багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи. Рекордсмен Європи.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи