В Івано-Франківську відбулось святкування дня Героїв



В Івано-Франківську відзначали День Героїв, який уже кілька років поспіль відзначається урочистим зібранням та походом у Меморіальний сквер у центральній частині Івано-Франківська з покладанням вінків, - повідомляє кореспондент „Острова”.

Цього дня традиційно вшановували усіх борців за волю та незалежність України, учасників визвольних змагань, ветеранів ОУН.-УПА. Після шикування колони ветеранів ОУН.-УПа на вічевому майдані розпочалися урочистості.

Перед початком народного віча бійцями спец підрозділів УМВС „Грифон” і „Титан”, а також працівниками управління по боротьбі з економічною злочинністю, були продемонстровані бойові та силові прийоми, а також здійснені показові виступи щодо дій у критичних ситуаціях.

Урочисте віче розпочалось гімном України та виступами представників міської та обласної влади. Окрім того, під час віча виступив голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, який привітав усіх учасників урочистих зборів, наголосивши, що Україну в цілому світі ще багато століть тому знали як країну героїв. Саме тому, за його словами, саме в Україні відзначення Дня-Героїв є дуже важливим. Фотій Володимирський закликав усіх присутніх вшанувати та помолитись за всіх героїв, які загинули за волю України.

По закінченні урочистого віча відбувся похід до Меморіального цвинтаря та покладання вінків до могил Січових Стрільців та пам’ятного знаку борцям за волю України та поминальна панахида, яку відправили представники духовенства.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи