День Європи пройшов в Івано-Франківську



Вже традиційно в Івано-Франківську відбуваються святкування з відзначення Дня Європи, - повідомляє кореспондент „Острова”.

У суботу, 23 травня, у Івано-Франківську відзначили День Європи. Організатори свята, відділ міжнародних зв’язків управління економічного та інтеграційного розвитку та Муніципальний центр дозвілля, передбачили багато цікавого.

Після офіційного відкриття свята розпочалась концертна програма за участю студентів факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету. Найбільшим аншлагом відзначився виступ нігерійців, які заспівали українською мовою хіт всіх часів „Червона рута”. Також у концертній програмі було виконання юними артистами пісень іноземними мовами та танці народів Європи.

Протягом усього свята біля сцени діяли імпровізовані палатки, де представники різних національностей презентували свою традиційну кухню та розповідали про свої країни. У таких своєрідних презентаціях взяли участь представники Болгарії, Нігерії, Сирії та Польщі.

Під час свята відбулось і нагородження переможців міської тематичної Олімпіади зі знань про Євросоюз та Європейські інституції. Також на площі біля міської ратуші під час свята проходила вікторина на знання про Євросоюз та країни Європи. Окрім того, паралельно з концертною програмою відбувався конкурс малюнку на асфальті на теми „Україна – частина Європи” та „Івано-Франківськ – європейське місто”. Усі переможці отримали подарунки від міського голови Віктора Анушкевичуса.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи