У Львові хочуть встановити пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу



У Львові може незабаром з’явитися памятник Богдану-Ігорю Антоничу, - повідомляє "zaxid.net".

20 травня у Львові в галереї "Ґердан" відкрили експозицію проектів на спорудження пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу. На даний момент представлено сім проектів із шести авторських колективів.

"Цього року ми відзначаємо 100-річчя з дня народження Б.-І. Антонича. Ми мали багато ініціатив від організацій, приватних осіб, аби пам’ятник Антоничу було споруджено у Львові. Конкурс був замовний. Запропонували львівській Спілці художників України зробити проекти. До огляду експозиції конкурсних проектів пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу запрошуємо фахівців, творчу інтелігенцію, творчі спілки та небайдужих львів’ян", - зазначив на відкритті виставки заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

За його словами, у галереї стоятиме скринька, усі охочі зможуть залишити свій голос за певний проект пам’ятника.

Свої роботи подали такі скульптори: Ярослав Скакун, Володимир Одрехівський, Василь Гурман, Ярослав Мотика, Богдан Романець, Роман Романович.

Як запевнив начальник відділу художньо-архітектурного оформлення міста Львівської міськради Володимир Сколоздра, у художників не було прив’язки до місця, тому в проектах використано різні місця Львова - парк Франка, сквер на пл. Соборній, сквер на вул. Городоцькій, поруч з будинком №50, де мешкав письменник, на пр. Шевченка (на камерній площі Коліївщині).

Замовний бліц-конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу проведено від 14 квітня до 14 травня.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи