Львівські трамваї і тролейбуси за 2 місяці 20 раз потрапили в аварію



У Львові трамваї та тролейбуси за 2 місяці 20 разів були учасниками ДТП, - повідомляє "Zaxid.net".

Минулого тижня за одну добу працівники відділу безпеки руху ЛКП "Львівелектротранс" зафіксували чотири зіткнення трамваїв і тролейбусів з автотранспортом. У комунальному підприємстві кажуть, що подібних випадків не бракує, але такого рекорду учасники дорожнього руху давно не встановлювали. Останнім часом спостерігається тенденція до збільшення кількості зіткнень з автотранспортом. У березні зафіксовано 8 зіткнень, у квітні – 12.

"Автотранспортники забули правило, згідно з яким трамвай на нерегульованому перехресті незалежно від напрямку його подальшого руху має переваги перед нерейковими транспортними засобами, що наближаються до нього рівнозначною дорогою. Найчастіше зіткнення з електротранспортом відбуваються саме з цих причин. Нехтують водії авто і правилами дотримання бокового інтервалу у процесі обгону трамвая у кривих. На жаль, не завжди об’єктивно оцінюють обставини дорожних пригод працівники Державтоінспекції. Про упереджене ставлення працівників ДАІ до електротранспортників свідчить і пригода у квітні на вулиці Степана Бандери. Попри те, що всі обставини вказували на вину власника автомашини, представники Державтоінспекції намагалися звинуватити у зіткненні водія трамвая. У результаті виникнення спору рух електротранспорту було затримано на 2 години 10 хвилин - працівники ДАІ у відповідь на незгоду з висунутими водію трамвая звинуваченнями упродовж тривалого часу вперто не дозволяли відновити рух електротранспорту. Зараз справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді і ми сподіваємося на винесення судом об’єктивного рішення", - зазначив начальник відділу безпеки руху ЛКП "Львівелектротранс" Іван Гелетій.

Найчастіше зіткнення відбуваються на вулицях Городоцькій, Княгині Ольги, Вітовського, Дорошенка, на перехрестях Митна-Личаківська та Промислова-Липинського. "Очевидно, щоб надалі уникати таких дорожніх пригод, працівникам ДАІ все ж не завадило б на цих ділянках руху посилити контроль", - додає Іван Гелетій.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи