Львів, Ужгород і Рівне отримують автобуси для інвалідів?



У Львові відбудеться презентація автобусів, обладнаних підіймальними пристроями для інвалідних візків, - повідомляє „ЗІК”.

Депутат Львівської обласної ради, координатор програм безбар’єрності Національної Асамблеї інвалідів України Ярослав Грибальський організовує у понеділок, 18 травня, на площі перед Львівською обласною радою демонстрування можливостей обладнання транспортних засобів для перевезення людей у візках.

Зокрема, буде представлено демонстраційний автобус ТОВ «Дхолландія Україна» Mersedes Sprinter, обладнаний різноманітними піднімальними пристроями, якими можна обладнувати автобуси. Про це повідомив кореспондентові ЗІКу депутат Львівської обласної ради Ярослав Грибальський.

Як розповів Ярослав Грибальський, цілою низкою державних документів, постановами Кабінету Міністрів, указами Президента, наказами Мінтрансу передбачалися вимоги до автобусного транспорту з метою забезпечення умов перевезення на автобусних маршрутах людей з інвалідністю. Зокрема ці вимоги стосувалися того, щоб при закупівлі транспорту за бюджетні кошти надавати перевагу тим моделям автобусів, які здатні перевозити людей у візках, а також при видачі ліцензій на перевезення пасажирів надавати перевагу фірмам-перевізникам, у парку яких є автобуси, придатні чи пристосовані для перевезення людей у візках. Ярослав Грибальський зазначає, що, на жаль, починаючи від 2003 року жодна з цих вимог у Львівській області не виконана. Автотранспортники лукаво мотивували тим, що немає таких автобусів або пристроїв.

Зважаючи на це, у Львові, а також в Ужгороді та Рівному, відбудуться презентації технічних можливостей дообладнання автобусів різноманітними піднімальними пристроями. Для ознайомлення буде запропонований автомобіль на базі мікроавтобуса Мерседес Спринтер з п’ятьма ліфтами відомого європейського виробника – компанії Дхолландія, з яких чотири є пасажирськими підйомниками різних моделей. Цей «демован» було замовлено та обладнано на заводі – виробникові ліфтів у Бельгії для участі у європейських автомобільних та спеціалізованих виставках.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи