Головний лікар пологового будинку Ужгорода вимагає від лікарів по 20 тисяч доларів?



Ужгороді акушери-гінекологи міського пологового будинку заявили, що головний лікар змушує їх брати від пацієнтів хабарі й віддавати йому 20 тисяч доларів щомісяця, - повідомляє „zaxid.net”.

Як повідомив лікар Руслан Федько, вийти на прес-конференцію їх змусив той факт, що головний лікар перинатального центру Володимир Симулик змушує їх вимагати від пацієнтів кошти за надання медичної допомоги під час пологів і віддавати йому.

"Загалом головний лікар зібрав десяток провідних спеціалістів, які мають найбільший стаж і найшанованіші в Ужгороді. Нам озвучено вимогу класти йому на стіл 20 тис. доларів на місяць. В середньому на місяць в Ужгороді приймають 350 пологів. З нас, лікарів, намагаються зробити "колядників-засівальників". Усе це головний лікар пояснив одним словом: "Так треба", — сказав Р. Федько.

Заступник головного лікаря УМПЦ по медичній частині Анатолій Куцина повідомив, що В. Симулик також вимагає кошти за призначення лікарів на посади. За його словами, будь-які ротаційні зміни в колективі відбуваються лише за гроші. Здійснюється все так: з посади тимчасово відсторонюється один лікар і призначається інший, котрий з них "принесе" головному більше грошей, той і буде призначений на посаду, стверджує А. Куцина. За його словами, новопризначені спеціалісти також мусили погоджуватися щомісяця віддавати головному лікарю по 500-1000 доларів.

Завідувач першим родильним відділенням Іван Палюк також додав, що головний лікар УМПЦ пригрозив кожному звільненням за непокору.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи