Головний лікар пологового будинку Ужгорода вимагає від лікарів по 20 тисяч доларів?



Ужгороді акушери-гінекологи міського пологового будинку заявили, що головний лікар змушує їх брати від пацієнтів хабарі й віддавати йому 20 тисяч доларів щомісяця, - повідомляє „zaxid.net”.

Як повідомив лікар Руслан Федько, вийти на прес-конференцію їх змусив той факт, що головний лікар перинатального центру Володимир Симулик змушує їх вимагати від пацієнтів кошти за надання медичної допомоги під час пологів і віддавати йому.

"Загалом головний лікар зібрав десяток провідних спеціалістів, які мають найбільший стаж і найшанованіші в Ужгороді. Нам озвучено вимогу класти йому на стіл 20 тис. доларів на місяць. В середньому на місяць в Ужгороді приймають 350 пологів. З нас, лікарів, намагаються зробити "колядників-засівальників". Усе це головний лікар пояснив одним словом: "Так треба", — сказав Р. Федько.

Заступник головного лікаря УМПЦ по медичній частині Анатолій Куцина повідомив, що В. Симулик також вимагає кошти за призначення лікарів на посади. За його словами, будь-які ротаційні зміни в колективі відбуваються лише за гроші. Здійснюється все так: з посади тимчасово відсторонюється один лікар і призначається інший, котрий з них "принесе" головному більше грошей, той і буде призначений на посаду, стверджує А. Куцина. За його словами, новопризначені спеціалісти також мусили погоджуватися щомісяця віддавати головному лікарю по 500-1000 доларів.

Завідувач першим родильним відділенням Іван Палюк також додав, що головний лікар УМПЦ пригрозив кожному звільненням за непокору.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи