На Прикарпатті у військовому ліцеї учень торгував марихуаною

У Рогатинському районі Івано-Франківщини співробітники міліції викрили у наркозлочинах учня державного ліцею, в якому навчаються і проходять вишкіл майбутні професійні військовики, - повідомляє "pravda.if.ua".

Оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків в ході проведення оперативно-розшукових заходів отримали серйозні підстави запідозрити 17-річного юнака у торгівлі марихуаною. Зрештою, хлопця й затримали у момент, коли він підраховував прибутки від реалізації наркозілля. Як надалі з’ясувалося, цього вечора ліцеїст сподівався знайти й інших покупців. У затриманого вилучено ще 15 грамів наркотичної речовини, призначеної не для власних потреб.
За неповних чотири місяці поточного року на Івано-Франківщині міліцією задокументовано майже 80 злочинів, пов’язаних з затриманням осіб, що безпосередньо збували наркотики або ж наркотичну сировину для їх виготовлення. Враховуючи суспільну небезпеку цих злочинів, органи внутрішніх справ краю ініціюють застосування адекватної міри запобіжного заходу. Дві третини осіб, викритих у торгівлі наркотиками, очікують на судові вироки під вартою.
До слова, у ці ж вихідні правоохоронці ліквідували черговий осередок поширення наркоманії у Рожнятівському районі. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності 21-річного мешканця селища Брошнів, який перетворив своє помешкання у своєрідний притулок для наркоманів-початківців. Під час проведення санкціонованого обшуку в оселі міліціонери виявили засоби для вживання марихуани, а також залишки наркотичної речовини. Понад те, на час візиту оперативників в помешканні було виявлено трьох молодих громадян, які вживали наркотики. Результати обстеження цих осіб засвідчили, що всі вони перебували у стані наркотичного сп’яніння.
В цьому році за матеріалами співробітників підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків порушено 11 кримінальних справ щодо осіб, причетних до організації або утримання місць для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи