На Прикарпатті у військовому ліцеї учень торгував марихуаною

У Рогатинському районі Івано-Франківщини співробітники міліції викрили у наркозлочинах учня державного ліцею, в якому навчаються і проходять вишкіл майбутні професійні військовики, - повідомляє "pravda.if.ua".

Оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків в ході проведення оперативно-розшукових заходів отримали серйозні підстави запідозрити 17-річного юнака у торгівлі марихуаною. Зрештою, хлопця й затримали у момент, коли він підраховував прибутки від реалізації наркозілля. Як надалі з’ясувалося, цього вечора ліцеїст сподівався знайти й інших покупців. У затриманого вилучено ще 15 грамів наркотичної речовини, призначеної не для власних потреб.
За неповних чотири місяці поточного року на Івано-Франківщині міліцією задокументовано майже 80 злочинів, пов’язаних з затриманням осіб, що безпосередньо збували наркотики або ж наркотичну сировину для їх виготовлення. Враховуючи суспільну небезпеку цих злочинів, органи внутрішніх справ краю ініціюють застосування адекватної міри запобіжного заходу. Дві третини осіб, викритих у торгівлі наркотиками, очікують на судові вироки під вартою.
До слова, у ці ж вихідні правоохоронці ліквідували черговий осередок поширення наркоманії у Рожнятівському районі. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності 21-річного мешканця селища Брошнів, який перетворив своє помешкання у своєрідний притулок для наркоманів-початківців. Під час проведення санкціонованого обшуку в оселі міліціонери виявили засоби для вживання марихуани, а також залишки наркотичної речовини. Понад те, на час візиту оперативників в помешканні було виявлено трьох молодих громадян, які вживали наркотики. Результати обстеження цих осіб засвідчили, що всі вони перебували у стані наркотичного сп’яніння.
В цьому році за матеріалами співробітників підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків порушено 11 кримінальних справ щодо осіб, причетних до організації або утримання місць для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи