Нові цікаві туристичні маршрути невдовзі з’являться на Прикарпатті



Музеї та турфірми Прикарпаття обіцяють здивувати туристів цікавими і несподіваними маршрутами, - повідомляє „Малакава”.

В Івано-Франківську буде Асоціація музеїв області. Асоціація створюється за ініціативи директорів музеїв, які спільними зусиллями та взаємною допомогою один одному дбають про розвиток туризму та культурного розвитку області.

«Проблем багато, — говорить Володимир Федорак, начальник управління культури ОДА, — Особливо у музеїв. Основною з яких є фінансування. Грошей завжди замало, але останні три роки фінансування із державного бюджету збільшилося втричі. Проте, динамічний розвиток наших музеїв є результатом самовідданої праці музейних працівників. Надіємось, що співпраця музеїв та туристичних фірм сприяє не тільки матеріальному збагаченню обох сторін, але й пізнавальна для туристів з різних областей та країн».

За словами директора обласного художнього музею Михайла Дайнеги, Асоціація музеїв дасть можливість знаходити нові шляхи фінансування, оскільки музеї здебільшого виживають власними силами.

«Співпраця музеїв та туристичних фірм відкриє людям більше історії. У фондах музеїв знаходяться речі, яким позаздрить весь світ, і ми хочемо відкрити, показати багатство своєї землі», — каже Михайло Дайнега.
«Створення нових туристичних маршрутів допоможуть влаштувати перебування туристів в області цікавим і пізнавальним. Нам є що показати і чим пишатися», — каже Володимир Федорак.

 

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи