Перелік офіційних вихідних на квітень-червень



Цього року Міністерство праці і соціальної політики вже встановило вихдні дні на квітень-червень, - повідомляє „Західний курєр”.
В Україні працівники, які працюють за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу і неділю, на Паску відпочиватимуть 3 дні (18, 19 і 20 квітня), на травневі свята – чотири дні (1, 2, 3 і 4 травня) і три дні (9, 10 і 11 травня), в червні три дні на Трійцю (6, 7 і 8 червня) і три дні у зв’язку зі святкуванням Дня Конституції (27, 28 і 29 червня).

Статтею 73 Кодексу законів про працю встановлено святкові і неробочі дні, зокрема в квітні неробочим днем є Великдень, який припадає на 19 квітня, в травні святковими днями є 1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих і 9 травня – День перемоги, в червні неробочим днем є 7 червня – Трійця і святковим днем 28 червня – День Конституції України.
Нагадаємо, що згідно з частиною третьої статті 67 КЗпП у разі, коли святковий або неробочий день (стаття 73 КЗпП) співпадає з вихідним днем, то вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу і неділю в 2009 р. вихідний день в неділю 19 квітня переноситься на понеділок 20 квітня, вихідний день в суботу 2 травня – на понеділок 4 травня, вихідний день в суботу 9 травня на понеділок 11 травня, вихідний день в неділю 7 червня – на понеділок 8 червня і вихідний день в неділю 28 червня – на понеділок 29 червня.
Це не стосується лише тих, хто працює подобово чи позмінно на безперервному виробництві.
Не будуть цими днями працювати співробітники держустанов, за винятком чергових аптек та поліклінік.
На святкові дні в поліклініці буде лише один черговий лікар-терапевт, котрий зможе надати невідкладну допомогу, якщо людині недобре: наприклад, поміряти тиск, зробити укол чи викликати невідкладну допомогу.
Вихідними будуть і банки, а ось ринки та промтоварні магазини готуються працювати навіть у передпасхальну суботу.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи