У Львові пройде акція по захисту тюленів



15 березня Львів захистить гренландських тюленів на вияв солідарності з Росією та Норвегією, - повідомляє «ЗІК».

15 березня о 13.00 на пр. Свободи, на площі перед Оперним театром відбудеться зоозахисна акція на знак солідарності з європейськими та російськими ініціативами.

Акція є жестом солідарності із зоозахисниками всього світу, зокрема, Росії та Норвегії, котрі 15 березня проводять пікети, присвячені захисту від брутального знищення сірки – підлітків гренландських тюленів. Одночасно акція має на меті звернути увагу української громадськості та уряду до проблеми нищення хутрових звірів в Україні.

Після хвилі протестів, котра прокотилася усім світом, у 2008 р. в Росії був обмежений забій більків – новонароджених дитинчат гренландського тюленя. Проте це не означає, що тюленям більше не загрожує небезпека. Тепер їх не вбивають у ранньому дитинстві, а відловлюють з метою утримання у неволі аж до настання часу линьки, коли з більків вони перетворюються на сірку. Тоді їх позбавляють життя, щоб здерти з них шкури, а тушки просто викинути на смітник.

В Україні, громадяни якої завжди палко підтримували російських колег-зоозахисників, підняття голосу на захист гренландського тюленя є поштовхом до замислення над долею українських диких тварин. Носіння хутра вбитих тварин нині не є нагальною необхідністю, а є лише розкішшю та примхою.

Акція світової солідарності є інформаційно-просвітницькою та буде супроводжуватися театралізованими заходами.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи