В Трускавці на Львівщині започаткують кінематографічний фестиваль



«Короною Карпат» коронуватимуть у Трускавці найкращі фільми світу, - повідомляє „ЗІК”.

Українськими Каннами претендує стати Трускавець, гучно заявивши про старт Міжнародного фестивалю телевізійного кіно. Протягом року компетентне журі збиратиме по світу перлини кінематографічного мистецтва, а 12–14 січня 2010 року продемонструє найкращі фільми широкій аудиторії. Нагороджуватимуть авторів робіт-переможців там же, у Трускавці, для цього обов'язковою умовою стане з'ява на фестивалі делегації з трьох представників кожної стрічки: режисера, актора і журналіста.

Стрічки-представники мінімум 7 країн світу організатори прогнозують продемонструвати вже на першому фестивалі «Корона Карпат». Приймати гостей фестивалю будуть у Трускавці, але окремі покази заплановані ще й у Львові, Стрию, Бориславі та Східниці.

До перспектив розвитку фестивалю належать щорічне його проведення та постійне розширення географії фільмів-учасників та міст України, в яких ці стрічки демонструватимуть широкому загалові. Кінофестиваль має на меті стати потужним поштовхом для українських митців, які на основі світових зразків розвивали б вітчизняне кіно, стан якого в Україні наразі просто жалюгідний. За словами Бориса Савченка, в нашій країні щороку виділяють з бюджету тільки 5 млн грн на всю програму фільмування, притому, що вартість однієї тільки стрічки середньої якості становить 7 млн грн. Крім того, заполонені дешевою неякісною продукцією, і наш кіноринок, і наше телебачення не спонукають до розвитку духовності, формування особистості.

Досвідом організаторам допомагає генеральний директор Бердянського міжнародного кінофестивалю Олександр Махотін. Знаменно, що президентом Трускавецького міжнародного фестивалю телевізійного кіно «Корона Карпат» став художній керівник Львівського національного театру ім. М.Заньковецької Федір Стригун.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи