В Івано-Франівську збудують завод по переобці стічних вод



До 2010 року в Івано-Франківську буде збудовано завод по переобці стічних вод, - повідомляє "Pravda.if.ua".

Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" планує у 2010 р. побудувати міні-завод з переробки осаду стічних вод для отримання біогазу. Про це повідомив генеральний директор підприємства Микола Саєвич.

За його інформацією, зараз проходять проектні роботи, а з наступного року почнуть будувати міні-завод в с.Ямниці Тисменицького району біля станції аерації, яка займається переробкою та очищенням стічних вод із каналізаційної системи Івано-Франківська.

Під час технологічної переробки осаду стічних вод підприємство планує отримувати 9,64 тис. куб. м біогазу на добу, який подаватимуть у 2 газогенератори потужністю 360 кВт.год.

Вироблену електричну енергію 720 кВт.год, а це близько 80% від сьогоднішніх потреб підприємства в електроенергії, "Івано-Франківськводоекотехпром" використовуватиме для виробничої діяльності. Після переробки мул будуть використовувати як органічне добриво. Вартість проекту – 6,4 мільйонів доларів. Кошти для його реалізації підприємство отримало за рахунок кредиту Світового банку.

Як повідомлялось раніше, "Івано-Франківськводоекотехпром" отримав кредит Світового банку в сумі 7,14 мільйонів доларів на реконструкцію системи водопостачання Івано-Франківська.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи