В Івано-Франівську збудують завод по переобці стічних вод



До 2010 року в Івано-Франківську буде збудовано завод по переобці стічних вод, - повідомляє "Pravda.if.ua".

Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" планує у 2010 р. побудувати міні-завод з переробки осаду стічних вод для отримання біогазу. Про це повідомив генеральний директор підприємства Микола Саєвич.

За його інформацією, зараз проходять проектні роботи, а з наступного року почнуть будувати міні-завод в с.Ямниці Тисменицького району біля станції аерації, яка займається переробкою та очищенням стічних вод із каналізаційної системи Івано-Франківська.

Під час технологічної переробки осаду стічних вод підприємство планує отримувати 9,64 тис. куб. м біогазу на добу, який подаватимуть у 2 газогенератори потужністю 360 кВт.год.

Вироблену електричну енергію 720 кВт.год, а це близько 80% від сьогоднішніх потреб підприємства в електроенергії, "Івано-Франківськводоекотехпром" використовуватиме для виробничої діяльності. Після переробки мул будуть використовувати як органічне добриво. Вартість проекту – 6,4 мільйонів доларів. Кошти для його реалізації підприємство отримало за рахунок кредиту Світового банку.

Як повідомлялось раніше, "Івано-Франківськводоекотехпром" отримав кредит Світового банку в сумі 7,14 мільйонів доларів на реконструкцію системи водопостачання Івано-Франківська.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи