Аварія автобуса і поїзда, в якій загинуло 6 людей, трапилась з вини водія



Встановлено, що аварія на Тернопільщині, яка забрала 6 життів, трапилась з вини водія автобуса, - повідомляє "Zaxid.net".

Комісія з розслідування причин надзвичайної ситуації, створена при Тернопільській ОДА 20 лютого, визнала, що основними порушником, яерез якого у ДТП загинуло 6 осіб, є водій (загинув під час ДТП - ред.) та перевізник.

Видимість на дорозі в той період була нормальною, не виникло і якоїсь нештатної ситуації, стан дорожнього покриття теж був нормальним, як і стан автотранспортного засобу. Проста неуважність водія, невиконання ним правил безпеки руху призвели до трагедії.

Можна звинувачувати і перевізника, який поставив на рейс людину, що лише кілька днів їздила за цим маршрутом. А згідно із законом стажування на певному маршруті мало б тривати півроку. Це теж може бути причиною дорожньо-транспортної пригоди. Також за висновком Державної автомобільної інспекції водій виконував маршрут не за тим рейсом, за яким мав працювати. ДАІ підтвердило, що водій мав виконувати 76-ий рейс, а насправді виконував 91-ий. Це інший маршрут. Тобто, кінцева точка зупинки та сама, але маршрут був коротшим, без жодних залізничних переїздів. Комісія з розслідування причин надзвичайної ситуації, створена при ОДА, завершила свою роботу і висновки передасть слідчим. Тепер буде працювати слідство і вина конкретних винуватців буде доказуватися в судовому порядку.

Нагадаємо, 14 лютого 2009 року біля села Прошово Тернопільської області під час зіткнення пасажирського автобуса "ПАЗ" із дизель-поїздом загинуло 6 людей, ще 14 із різними травмами були госпіталізовані. Серед травмованих 8 осіб було вкрай важкому стані. Ще 10 людей проходять медичне обстеження. Загалом, за даними МНС, на час аварії в автобусі було 30 осіб.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи