Пожежники врятували 20 людей з палаючого будинку в Стрию



З палаючого будинку у Стрию Львівської області рятувальники евакуювали 20 людей і не дали згоріти майну на 2 млн 500 тисяч гривень,  -повідомляє „ЗІК”.

Вночі 21лютого близько 1 год. 20 хв. на пункт зв’язку СДПЧ-13 Стрийського райвідділу ГУ МНС України в Львівській області надійшло повідомлення про пожежу в м. Стрий по вул. Успенська в підвалі п’ятиповерхового житлового будинку.

На момент прибуття рятувальників до місця пригоди, крізь слухові віконця підвалу виривалося відкрите полум’я, щільний дим повністю охопив сходові клітини двох під’їздів, а мешканці будинку через відкриті вікна своїх помешкань благали пожежників про допомогу. 

Пожежники розпочали рятувальну операцію: до вікон будинку одночасно потягнулися стріли пожежних висувних та автодрабин, а крізь задимленні сходові клітини вирушили ланки газодимозахисної служби.

Загалом, завдяки оперативним діям вогнеборців з димового полону вдалося врятувати 20 мешканців будинку.

На жаль, одна із мешканок будинку - 69-річна Валентина, яку вогнеборці відшукали непритомною на 4-му поверсі будинку - померла дорогою до лікарні.

В результаті пожежі вогонь знищив 7 дерев’яних комірок та речі домашнього вжитку. У той же час, окрім двадцяти людських життів, вогнеборцям вдалося врятувати від знищення майна на суму 2 500 000 грн.

На даний час причина пожежі встановлюється, хоча експерти не виключають можливість займання через необережність із вогнем осіб без певного місця проживання, що ховалися від морозів у підвалі будинку.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи