На Волині буде відновлено льонарство

До Кабміну на розгляд потраплять 23 проекти із Волині, спрямовані на транскордонне співробітництво. Найцікавішими із них є проект відродження льонарства, - повідомляє «zaxid.net».

 

На розгляд комісії висувалося 25 проектів, загальний кошторис яких - 31 мільйон гривень. Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага зауважив, що сумнівається у тому, що ця сума буде виділена у повному розмірі і додав, що проекти транскордонного співробітництва реалізуються співфінансування і з державної "казни", і з місцевих бюджетів.
 

Загалом проекти, що представлені на конкурсі, спрямовані на очищення ґрунтів та вод, зменшення шкідливого впливу сільського господарства на екологію краю. Волинські ВИШі також представили свої проекти. Зокрема, Волинський національний університет запропонував утворити організацію при університеті, котра б займалася проектним менеджментом. Цікаво, що пріоритет такої програми збігається із одним із пріоритетів Програми соціально-економічного розвитку Волині - це розвиток людського капіталу, підтримка інституційної і соціальної транскордонної єдності. А Луцький національний технічний університет прагне створити мережу туристичних маршрутів.
 

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи