Віддай філіжанку кави дитині!



Івано-Франківське радіо „Вежа” збирає благодійні пожертвування для мешканців притулку для неповнолітніх, - повідомляє „Галицький кореспондент”.

Слоган Віддай філіжанку кави дитині! придумали працівники радіо «Вежа», в ефірі якого вже майже місяць триває благодійний марафон «Краплинка серця дітям». Йдеться зовсім не про каву, а про можливість допомогти дітям вулиці – мешканцям притулку для неповнолітніх в Івано-Франківську. Щоб бути благодійником, зовсім не обов’язково мати великі статки. Пожертвувавши бодай 5 гривень (вартість філіжанки кави), ви зможете допомогти дітям, які дуже потребують нашої уваги.

Притулок для неповнолітніх – наче бочка без дна. Коштів на його утримання ніколи не буває достатньо, бо щодня сюди приходять і йдуть звідси десятки дітей. Потреба номер один – дитячий та підлітковий одяг і взуття. Згідно з правилами перебування у притулку, той одяг, у якому діти «поступають» у заклад, одразу спалюється. Такі норми можуть видаватися дивними, але досить часто діти приходять із сифілісом, трипером, педикульозом та іншими хворобами. Звідси й інша постійна потреба – медикаменти на лікування дітей.

Діяльність притулку фінансується державою, але грошей завжди бракує, констатує директор закладу Марія Серденько. Цього року з бюджету виділили кошти лише на харчування дітей, комунальні послуги та зарплату працівникам притулку, решту ж витрат переважно доводиться покривати за рахунок меценатів та добрих людей. «Правду кажучи, і на повноцінне харчування коштів не завжди вистачає. Працівники притулку вже звикли, що половину зарплати віддають «на дітей»: своїми силами роблять поточні ремонти, купують меблі, приносять дітям з дому млинці чи ще щось смачненьке».

Завершиться збір грошей благодійним концертом, участь у ньому для виконавців є безкоштовною. Наразі участь у дійстві погодились взяти: Роман Вірастюк, який, як виявилося, добре співає, танцювальні колективи «Vertikal Limit» та «Імпульс», балетні школи «Студія Мєдвєдєвої» та «Грація», саксофоніст Мирослав Пасічняк, оперний співак Василь Садовський, виконавиця Тетяна Кодзаєва. Особливо варто відзначити франківські гурти «Ґринджоли» і «Фліт» - хлопці дізналися про проведення марафону й самі зголосилися виступити на концерті.

Квиток на концерт коштуватиме 10 гривень, а всі зібрані кошти підуть на придбання необхідних для притулку речей. Усі, хто має бажання, також можуть надати одяг, продукти харчування, медикаменти, меблі, канцтовари та інше для подальшої їх передачі у притулок для неповнолітніх.

Подаємо благодійний рахунок притулку для неповнолітніх.
Телефон притулку: 8(0342)-78-53-19

Притулок для дітей
р/р спеціальний
Код 25597476
35427002001475
МФО 836014
Банк УДК (Управління державного казначейства)

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи