«Контрабанда» дітей для рідних батьків – новий злочин українських заробітчан

Працівники СБУ в Закарпатській області розкрили серію принципово нових для України злочинів — незаконне вивезення дітей за кордон, на прохання… їхніх рідних батьків, - повідомляє «Українська газета в Італії».

на українсько-угорському кордоні був затриманий пасажирський мікроавтобус «Мерседес». 36-річний водій, мешканець Чернівців, що працює перевізником у туристичній фірмі, намагався виїхати в Італію разом з дітьми — 16-річним та 12-річним хлопчиками та 12-річною дівчинкою. Водій одразу зізнався: діти не його, він лише на прохання родичів везе їх до рідних батьків, що працюють в Італії.

За фактом підроблення документів та незаконного переправлення осіб через державний кордон прокуратура порушила кримінальну справу, розслідуванням якої зайнялося управління СБУ в Закарпатській області.

Справжня мати, котра зателефонувала з Італії, довго переконувала українських прикордонників, що її п’ятирічного сина везли за кордон без злого умислу.

«І хоч дітей в таких випадках везуть не для сексуального рабства чи трансплантації органів, а до рідних батьків, котрі забезпечать їм набагато краще життя, ніж родичі в Україні,та все ж переправлення дітей за кордон за фальшивими документами, без згоди одного з батьків і за гроші — це кримінал. Зрештою таким каналом можуть скористатися не лише рідні батьки дітей, а й міжнародні злочинні угруповання, що займаються торгівлею людьми», - пише газета.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи