Людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією допомагатимуть в „Солідарності”



На базі БХФ „Солідарність” створено нову терапевтичну групу, яка допомагатиме людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, - повідомляє „Солідарність”.

Багато геїв, лесбіянок і бісексуалів по життю досить часто стикаються з суспільною стигматизацією, агресією чи дискримінацією. Статус сексуальної меншості збільшує ризик хронічних зрушень, які пов’язані зі стресом і серйозними негативними подіями у житті: самогубства, або у випадку, коли людина стає жертвою агресії.
Через це багато гомосексуальних осіб шукає психологічної допомоги.
Ціль такої терапії – орієнтація на цілу особистість, так як орієнтація сексуальна – це одна з рис, а сексуальність – не є єдиним виміром людини.
Програма «Терапевтичної групи ЧСЧ» включає в себе:
- розповіді на тему індивідуального функціонування з можливістю пізнання проблеми і вибору індивідуальних терапевтичних цілей;
- вплив суспільної стигматизації (упередження, дискримінація та агресія) на психічне здоров’я та якість життя геїв;
- допомога у стабілізації почуттів (навчитись бути рішучим, навчитись приймати рішення та відстоювати їх, знайти в собі правдиве почуття гумору тощо);
- розгляд емоційних проблем;
- розгляд відносин з батьками у дитинстві, їх вплив і результат на індивідуальне функціонування;
- допомога у знаходженні «золотої серединки» у маніфестації гомосексуалізму серед населення та молоді;
- вплив мовчанки про власну орієнтацію на психічне здоров’я;
- ближчий розгляд можливості усиновлення дітей (погляд на потреби дитини, вимоги щодо батьківства та відчуття відповідальності за дитину, і, паралельно, - важливість тривалості гомосексуального партнерства у вихованні дитини);
- в процесі терапії можуть «вийти» на верх різні розлади, тому важливе значення мають також індивідуальні зустрічі з психологом; допускається і зміна поглядів та ближчий розгляд щодо правильності й впевненості у новому виборі життєвої дороги.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи