Наркомани організовуються в Асоціацію

Асоціацію клієнтів замісної терапії презентували сьогодні в Івано-Франківську на прес-конференції в міському соціально-допомоговому центрі.

 

Олександр Рушко, керівник громадської організації «Шанс» (м.Суми), що є одним з лідерів всеукраїнської Асоціації учасників замісної терапії, повідомив кореспондента «Острова» про  

цілі такого утворення.

«Ми наркомани зі стажем втомилися від такого життя і наразі стали учасниками замісної терапії бупренорфіном. Це дає нам змогу почувати себе нормально, ми можемо працювати й вести активне громадське життя. Проте, поки що є ще багато проблем, які нам не вдається вирішити: упереджене ставлення з боку правоохоронних органів, нерозуміння зі сторони громадськості, а часом навіть самих лікарів. Ми збираємося в Асоціацію, щоб захищати і відстоювати свої права. Ми такі ж громадяни України, як і всі».

 

Наразі учасники нової Асоціації подали документи на затвердження в кабінет міністрів.

Замісна терапія розглядається як варіант для наркозалежних людей, які фактично не можуть припинити вживання ін'єкційного наркотику.

Розширення програм замісної терапії спостерігається у багатьох європейських країнах через реагування на епідемію ВІЛ/СНІДу, оскільки ця програма показує високу ефективність для профілактики Віл. Щодо країн колишнього СРСР, окрім України замісна терапія проводиться в Литві, Латвії, Естонії, Молдові, Киргизстані, Азербайджані, Грузії.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи