Герман закликала інвестора відмовитися від будівництва біля руїн синагоги

Радник Президента України Ганна Герман закликала відмовитися від будівництва готелю для уболівальників ЄВРО-2012 у Львові, - повідомляє «УНН».  

"Сьогодні вранці я розмовляла з Андрієм Садовим – міським головою Львова. Він запевнив мене, що справа з будівництвом готелю для уболівальників ЄВРО-2012 поблизу руїн синагоги "Золота роза" призупинена.  Переконана – світова громадськість не повинна втрачати пильності в цій справі. Це місце, про яке йдеться, дороге євреям всього світу. Це місце важливе для пам’яті сотень тисяч євреїв, замучених у Львові", - зазначила Г. Герман.

Вона нагадала, що на цьому місці навіть більшовики нічого не будували. "Чи ж ми маємо бути більшими варварами, ніж вони? Мене дуже втішило запевнення Андрія Садового стосовно того, що справу з будовою призупинено. Але боюся, що її може бути поновлено". - додала політик.

Вона звернулась до інвестора, якому місцеві власті продали це місце для забудови: "Прошу його відмовитися від цього бізнес-проекту. Нічого доброго з цих прибутків не буде. Це будуть найбільш ганебно зароблені гроші".

"Колись на місцях наших спалених церков і могил на прицерковних кладовищах більшовики будували клуби. І танцювали на кістках…Чи треба продовжувати цей логічний ряд? Це історичне місце у Львові треба зберегти", - додала Г.Герман.

Довідка

Згадувана територія  - історичний єврейський квартал в середмісті Львова на вул. Федорова, 23-25 - була колись місцем поселення представників єврейської громади. Тут, зокрема, колись була синагога "Золота Роза", включена до затвердженої урядом України у 1999 році програми відтворення видатних пам'яток історії та культури.

На вул. Федорова у Львові ведеться будівництво готелю до ЄВРО-2012.

Синагогу "Золота Роза" було збудовано 1582 року. У 1604 році "Золота Роза" стала головною міською синагогою, а в серпні 1941 року була знищена гітлерівцями.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи