Франківська “Говерла” виграла в львівської “ Політехніки

У другому товариському матчі між "Говерлою" і "Політехнікою-Галичиною" сильнішими знову були івано-франківські баскетболісти – 77:60, - повідомляє кореспндент “ОстроВ”.


За годину після гри дублерів на паркет вийшли основні колективи. Початок гри був за гостями. Вони з перших хвилин кинулися вперед, довівши перевагу в першій 10-хвилинці до дев’яти очок (21:12). Найбільш активними у складі львів’ян були Ель-Амін та Чемякін, які атака за атакою здобували для своєї команди чергові пункти. Відчувалося, що підопічні Дмитра Базилевського прагнуть будь-що взяти реванш після поразки у Львові (87:92). Натомість господарі входили у гру досить довго. За підтримки більш-як півтисячі вболівальників (атмосфера у залі була не гіршою, ніж на домашніх поєдинках чемпіонату), івано-франківці діяли дещо сумбурно. До того ж підводила і організація гри.

Втім, вже у другій чверті хлопці Євгена Мурзіна поступово почали набирати оберти. Як наслідок – відрив почав суттєво скорочуватися, коли за справу активно взялися Тіггс та Свонсон. Обидва ще й організували ривок 11:2, який, фактично, визначив подальший розклад сил на майданчику. Найголовніше, що вболівальники знову побачили фірмову швидкість «Говерли». Щоправда тепер двигунами атак івано-франківців були Тіггс, Грін і Вокер, до яких часто підключався і Свонсон. А ось кращий гравець попередньої гри Ерік Колмен на цей раз діяв не так агресивно, відповідно, впав і його відсоток корисних дій.

Незважаючи на це, кращий центровий Суперліги минулого сезону із своїм завданням стримати великих «Галичини» (Одуфуву і Чемякіна) цілком упорався. Тим часом відрив «Говерли» у середині третього періоду збільшився до 10 очок. Причому в складі господарів відзначалися не тільки іноземці. Хорошу гру запропонували Олександр Оснач напару з Анатолієм Дубнюком. У львів’ян відповідали також тільки українці (Зубрицький, Ходов і Лемик).

Заключна 10-хвилинка тільки переконала силу бронзового призера минулорічної першості Суперліги. Колмен, Тіггс та Вокер зіграли не тільки ефективно, але й красиво. Черговий ривок «Говерли» - цього разу так само 11:2, остаточно зняв питання про переможця товариського матчу. Другу половину заключного періоду зустрічі Євген Мурзін дозволив собі залишити на майданчику виключно український склад (Шостуха, Сільковський, Герасимчук, Оснач, Дубнюк), який, втім, не зіграв на рівних із суперником (рахунок останніх хвилин 2:8). Проте на загальний рахунок матчу такий перебіг подій не вплинув, зрештою «Говерла» здобула другу перемогу за три дні над «Галичиною» і у чудовому настрої продовжує підготовку до сезону 2011-2012.

Товариський матч. Основні команди
ГОВЕРЛА - ГАЛИЧИНА (Львів) – 77:60 (19:30, 19:8, 22:10, 17:12)
5 вересня. м. Івано-Франківськ. КФВ. 500 глядачів
Судді: Буханевич О., Мурін В., Труш І.
Гов: Вокер (18 + 3 передачі), Тіггс (12 + 3 перехвати), Колмен (10 + 5 підбирань + 3 перехвати), Свонсон (10), Грін (9 + 7 підбирань), Оснач (9), Дубнюк (5), Герасимчук (2), Шостуха (2), Вінтоняк (0 + 3 підбирання), Сільковський (0).
Гал: Ель Амін (13 + 4 підбирання), Зубрицький (12), Чемякін (8), Живчевіч (7), Доленко (6), Одуфува (4 + 7 підбирань), Лемик (3), Пилипейко (1), Ревзін (0).

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи