Волонтери проекту Memoria Patrie впорядкують могили часів Першої світової війни на Прикарпатті

Скаути та волонтери проекту  «Memoria Patrie» впорядкують могили вояків часів Першої світової війни на Прикарпатті, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Захід проводиться у рамках Міжнародного гуманітарного волонтерського проекту «Memoria Patriae» (Пам’ять Вітчизни) та спрямований на виконання Указу Президента України про проведення Всеукраїнської молодіжної акції "Пам'ятати. Відродити. Зберегти".

Збір-похід присвячений 20-й річниці Незалежності України та 95-й річниці боїв Першої світової війни поблизу гори Говерли, які відбулися в результаті «Брусиловського» наступу військ Південно-Західного фронту в 1916 році. Збір-похід організований Федерацією Скаутів «Галицька Русь» спільно з Карпатським національним природним парком за підтримки Фонду Анатолія Лісіцина (Росія, м. Ярославль).

Одним із завдань заходу є допомога працівникам Карпатського НПП в розчистці екологічних маршрутів навколо г. Говерли, зокрема - з урочища Заросляк до високогірного озера Несамовите та гори Туркул – колишньої гірської військової дороги, прокладеної під час Першої світової війни. Також скаути продовжать з очистки берегів заповідного озера від сміття, яке залишається після відвідання озера туристами.

Учасники збору-походу – діти та молодь з п’яти регіонів України: Закарпатської, Львівської, Рівненської, Терпнопільської та Дніпропетровської областей.

Окрім того, під час збору-походу «20/95» відбудуться тренінги із різних скаутських дисциплін, мандрівки місцями боїв Великої війни та похід на гору Велика Кознєска до військового некрополя часів Першої світової, впорядкованого міжнародним загоном волонтерів проекту «Memoria Patriae» у серпні минулого року.

22 серпня в гості до волонтерів завітають національний секретар ВМГО «Національна організація скаутів України» Ярослава Колобова та перший заступник Голови Ради ВМГО «НОСУ» Андрій Чесноков.

 

Довідка: Міжнародний гуманітарний волонтерський проект «Memoria Patriae» (Пам’ять Вітчизни) вже більше року реалізовується Федерацією Скаутів «Галицька Русь, Фондом Анатолія Лісіцина спільно з партнерами зі Словаччини, Чехії, Австрії, Угорщини та Польщі. Головна мета проекту - пошук, обстеження стану, паспортизація та впорядкування силами волонтерів і спеціалістів військових меморіалів Першої світової війни, незважаючи на приналежність полеглих воїнів до армії тієї чи іншої сторони, що брала участь у війні.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи