У Тернополі відбудеться фестиваль «Цвіт вишиванки»

У Тернополі пройде фестиваль національної вишивки та костюму «Цвіт вишиванки». Свято відбудеться за сприяння очільника Тернопільської обласної ради Олексія Кайди і є одним із 20-ти святкових заходів до Дня Незалежности в Тернополі.

Як повідомили «ОстроВ» у прес-службі ВО «Свобода», традиційно у рамках фестивалю планується виставка найкращих вишиваних робіт, привезених з різних куточків країни, презентація національних строїв, які носили у різних регіонах України, конкурси на кращий український національний костюм, кращий рушник.

«Такі заходи мають на меті зберегти та розвивати українську національну вишивку й костюм. Цей фестиваль також сприяє відкриттю імен нових майстрів народної творчости України», - зазначив О. Кайда.

На фестивалі буде й містечко майстрів, де всі охочі можуть спробувати себе у мистецтві народної вишивки. Окрім вишиванок, рушників, плахт та крайок під час фестивалю можна буде оглянути, а за бажання – придбати вироби з бісеру, кераміки, дерева.

Відбудеться фестиваль 27 серпня 2011 року.

Нагадаємо, перший Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму «Цвіт вишиванки» у Тернополі відбувся 2007 року.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи