Мер Франківська хоче скоротити час пільгового проїзду в маршрутках

Мер Івано-Франківська хоче скоротити термін перевезення пенсіонерів, - повідомляє «Коломия Веб портал».

«Я категорично проти підняття тарифів понад 2 гривні. В більшості міст України діє саме такий тариф – 2 гривні», – заявив під час прес-конференції Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, коментуючи питання про незадоволення міських перевізників діючими тарифами на автобусні пасажирські перевезення.

Питання підняття тарифів вже неодноразово висувалось власниками маршрутних таксі, які стверджують, що через невиважену тарифну політику їх бізнес є збитковим.

На переконання мера, вихід із ситуації є, зокрема, у скороченні на дві години часу необмеженого по кількості перевезення пенсіонерів у міських маршрутках. Якщо в даний час пенсіонерів возять понад квотою з 10-ї до 16-ї години, то, за ініціативою мера, цей час може бути встановлено з 10-ї до 14-ї години.

«Яка сьогодні ситуація на ринку перевезень? Є пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію: 800 – 1,5 тисячі гривень, є такі, що отримують 4 тисячі гривень, а є й такі, що отримують 10 тисяч гривень», -коментує свою позицію В.Анушкевичус.

З його слів, не всі пенсіонери реально потребують пільгового перевезення. Крім того, часто пасажири користуються підробленими пенсійними посвідченнями. Тому єдиним виходом з ситуації, який би дозволив дати можливість безкоштовного проїзду усім пенсіонерам і при цьому задовольнив би інтереси перевізників, залишається саме скорочення терміну такого перевезення.

При цьому сам мер зізнався, що не вважає внутрішні автоперевезення збитковим видом бізнесу, інакше не було б такого ажіотажу під час конкурсу на право експлуатації внутріміських пасажирських маршрутів.

«Є маршрути, за які була серйозна бійка. А є маршрути які не є такі рентабельні. І власне наша мета забезпечити перевізниками саме такі нерентабельні маршрути», - стверджує міський голова.

Сам В. Анушкевичус заявив, що є категоричним противником тієї системи пільг, яка діє сьогодні в Україні. «Система пільг у нас бездарна в державі. – говорить Віктор Андрюсович, – Пільга має надаватись грошима. А пільговик вже сам має вирішувати куди вкладати ці кошти», переконаний мер.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи