Втопився голова Рівненського районного суду

У вівторок 16 серпня у затоці річки Стохід у Зарічненському районі Рівненщини загинув суддя Віктор Лопацький, який очолював Рівненський районний суд області. Чоловік потонув під час прогулянки на моторному човні, - повідомляє “gazeta.ua”.

Сьогодні вранці мешканці села Млин витягли з води мертвого чоловіка років 50-55 на вигляд. Рідні упізнали в ньому Віктора Лопацького, відомого в області юриста.

"Що там сталося і як – ще з'ясовуємо. Скажу тільки, що це було пізно ввечері. Сьогодні водолази піднімуть із води човен", - розповів Анатолій Якимчук, начальник обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах.

За однією з версій, суддя відпочивав на Поліссі із рідними та друзями. Сів у човна ще з двома чоловіками. Несподівано він перекинувся і всі попадали у воду. Супутники Лопацького виплили на поверхню, однак врятувати суддю не змогли.

За життя на Віктора Лопацького двічі скоювали напади. Вперше його викрали з власного подвір'я у ніч з 25 на 26 жовтня 2005-ого року. Троє чоловіків у масках вивезли суддю за місто у його ж автомобілі. Бандити прив'язали його до електроопори посеред поля за селом Глинськ Здолбунівського району. Після цього його сильно побили, а "Тойоту" підпалили. Чоловік з переламаними ребрами зміг звільнитися від мотузок лише після того, як його кривдники забралися геть. У березні 2006-ого року невідомі випустили кілька куль по вікнах його будинку у приватному секторі мікрорайону Басів Кут, коли суддя вийшов на веранду перевірити газовий лічильник.

Після нападів Віктора Лопацького цілодобово охороняли бійці із спецпідрозділу "Грифон". Однак на час відпустки він відмовився від охорони.

23 серпня голові районного суду мало виповнитися 47 років.

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи