На Прикарпатті до кінця року відкриють 19 дитсадків

На Івано-Франківщині до кінця цього року планують відкрити ще 19 дитячих садочків. Про це на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації повідомила начальник управління освіти ОДА Зінаїда Болюк, - інформує «ГолосUA».

За її словами, проблема охоплення дітей дошкільною освітою в Івано-Франківській області практично вирішена. Якщо в минулому році 96% дітей були охоплені дошкільною освітою, то в 2011 році - буде 98%.

За її словами, на сьогоднішній день на Прикарпатті діє 334 дошкільних навчальних заклади, з яких 7 - відновлені в цьому році, а до кінця року відкриють ще 19.

«Це дуже потужна цифра і вона мене радує. Тому що це означає, що ми дуже скоротимо чергу для тих дітей, які чекають отримання дошкільної освіти», - каже З. Болюк.

На думку начальника управління освіти, також важливим є питання обладнання дошкільних навчальних закладів плавальними басейнами. Тому у всіх нових дитячих садах при проектуванні планують будувати і басейни.

«В Івано-Франківську є 2 дошкільні установи, які мають плавальні басейни: в Отинії – 1 та один - в Делятині. Всі інші - плавальних басейнів не мають. Зараз в обласному центрі відкриють ще два дитячі садки, і варто відзначити, що в обох будуть плавальні басейни », - зазначила З. Болюк.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи