На Прикарпатті до кінця року відкриють 19 дитсадків

На Івано-Франківщині до кінця цього року планують відкрити ще 19 дитячих садочків. Про це на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації повідомила начальник управління освіти ОДА Зінаїда Болюк, - інформує «ГолосUA».

За її словами, проблема охоплення дітей дошкільною освітою в Івано-Франківській області практично вирішена. Якщо в минулому році 96% дітей були охоплені дошкільною освітою, то в 2011 році - буде 98%.

За її словами, на сьогоднішній день на Прикарпатті діє 334 дошкільних навчальних заклади, з яких 7 - відновлені в цьому році, а до кінця року відкриють ще 19.

«Це дуже потужна цифра і вона мене радує. Тому що це означає, що ми дуже скоротимо чергу для тих дітей, які чекають отримання дошкільної освіти», - каже З. Болюк.

На думку начальника управління освіти, також важливим є питання обладнання дошкільних навчальних закладів плавальними басейнами. Тому у всіх нових дитячих садах при проектуванні планують будувати і басейни.

«В Івано-Франківську є 2 дошкільні установи, які мають плавальні басейни: в Отинії – 1 та один - в Делятині. Всі інші - плавальних басейнів не мають. Зараз в обласному центрі відкриють ще два дитячі садки, і варто відзначити, що в обох будуть плавальні басейни », - зазначила З. Болюк.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи