Щоб побудувати ГЕС на Львівщині знесуть 6-7 хат

Кілька хат в селі Довге Гірське на Львівщині доведеться знести, щоб збудувати ГЕС, - повідомляє “ lviv.expres.ua”.

У селі Довге Гірське Дрогобицького району проведуть схід мешканців, на якому вирішуватимуть питання щодо відселення 6-7 родин та знесення їхнього житла з огляду на будівництво малої гідроелектростанції на річці Стрий -- повідомив Михайло Сендак, голова Дрогобицької районної державної адміністрації.

"Фірма "Балфорд Україна" має погоджений проект щодо спорудження гідроелектростанції, але перед тим, як приступити до його реалізації, потрібно погодити з громадою села питання про відведення земельної ділянки площею до 12 гектарів та відселення 6-7 родин, -- розповів Михайло Сендак. -- Інвестори готові побудувати людям будинки на землях запасу взамін тих, які знесуть".

Площа затоплення, каже пан Сендак, буде невеликою і становитиме до 12-15 гектарів.

"Біля гідроелектростанції буде низька дамба -- 3-5 метрів, бо колись вона була розрахована на 70 метрів і планувалося затоплення всього села. Натомість зараз ми відгороджуємо село від річки дамбою, на шляху якої є кілька старих будиночків, що й підлягають зносу", -- зазначив Михайло Сендак.

Довідка

На річці Стрий у селі Довге Гірське Дрогобицького району збудують малу гідроелектростанцію. Проект передбачає інвестиції у сумі 11 561 000 євро та створення близько сотні нових робочих місць.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи