На Прикарпатті 300 людей перекрило дорогу

У селі Пасічна Надвірнянського району понад 300 людей та кілька десятків автомобілів перекрили дорогу навпроти місцевої школи, - повідомляє “ www.briz.if.ua”.

Громада і сільські  депутати вимагають відремонтувати їм 17 кілометрів шляху вздовж села. Роботи тут не проводилися вже кілька років.

«У нас все у жахливих вибоїнах, через це водії з району відмовляються їздити та  возити нас додому, – бідкаються селяни. – Великого автобуса, який би їздив у село, взагалі немає. Є лише мікроавтобуси, водії яких категорично відмовляються працювати на маршруті з такою дорогою. Вони їздять абияк, допоки не наберуть пасажирів. Хоча з Надвірної до Пасічної невелика відстань – понад 10 кілометрів. Транспорт, який їде у сусідні села  –  Бистрицю, Максимець  – у Пасічній не зупиняється. Через конкуренцію. Нерідко між водіями бувають бійки. Але це вже інше питання. Найголовніше для нас зараз – ремонт дороги. З місцевої ради кошти на це не не виділяються, тому що шлях  регіонального значення. Ми зверталися до сільського і районного керівництва та до районних дорожників. Позитивної відповіді не дочекалися».

А в області про проблеми пасічнянців, вочевидь, не знають. Проте люди вирішили, що найкращий спосіб нагадати про себе – вийти на вулицю з масовим протестом.

«Ми розклеїли оголошення по селу та просили людей вийти на протест, – каже пасічнянський обранець Роман Галюк. –  Шляхом, де перекрито дорогу, їздять лісовози та машини на бурові роботи. Вони й в більшості пошкоджують дорожнє полотно. Проте й податки платять. За ці гроші можна би було провести якісь роботи».

До речі, на території сільради є три кар’єри. Пасічнянські депутати мовлять, що звідти вони можуть взяти на допомогу селу щебеню, але треба, аби з району дали асфальт та кошти на зарплату тим, хто робитиме дороги. Селяни бідкаються ще й через те, що за кілька днів у школі розпочнеться навчання. Цією розбитою дорогою ходитимуть діти. Для останніх такий стан шляху – велика небезпека. Адже автівки, об’їжджаючи ями та вибоїни, прямують...на тротуари. Але найбільший сором, що величезна яма є навпроти сільського храму.  

На протест у Пасічну прибули представники надвірнянської райдержадміністрації, райавтодору, міліціонери. Проте селян нічим не втішили. Сказали, що коштів на ремонти немає.

«Але зате є рішення зі столиці, аби відремонтувати цю дорогу, – мовить місцевий депутат. – Є і кошти, але куди вони поділися – невідомо!».

В Пасічній проживає понад  шість тисяч жителів. А дороги катма!

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи