На Прикарпатті 300 людей перекрило дорогу

У селі Пасічна Надвірнянського району понад 300 людей та кілька десятків автомобілів перекрили дорогу навпроти місцевої школи, - повідомляє “ www.briz.if.ua”.

Громада і сільські  депутати вимагають відремонтувати їм 17 кілометрів шляху вздовж села. Роботи тут не проводилися вже кілька років.

«У нас все у жахливих вибоїнах, через це водії з району відмовляються їздити та  возити нас додому, – бідкаються селяни. – Великого автобуса, який би їздив у село, взагалі немає. Є лише мікроавтобуси, водії яких категорично відмовляються працювати на маршруті з такою дорогою. Вони їздять абияк, допоки не наберуть пасажирів. Хоча з Надвірної до Пасічної невелика відстань – понад 10 кілометрів. Транспорт, який їде у сусідні села  –  Бистрицю, Максимець  – у Пасічній не зупиняється. Через конкуренцію. Нерідко між водіями бувають бійки. Але це вже інше питання. Найголовніше для нас зараз – ремонт дороги. З місцевої ради кошти на це не не виділяються, тому що шлях  регіонального значення. Ми зверталися до сільського і районного керівництва та до районних дорожників. Позитивної відповіді не дочекалися».

А в області про проблеми пасічнянців, вочевидь, не знають. Проте люди вирішили, що найкращий спосіб нагадати про себе – вийти на вулицю з масовим протестом.

«Ми розклеїли оголошення по селу та просили людей вийти на протест, – каже пасічнянський обранець Роман Галюк. –  Шляхом, де перекрито дорогу, їздять лісовози та машини на бурові роботи. Вони й в більшості пошкоджують дорожнє полотно. Проте й податки платять. За ці гроші можна би було провести якісь роботи».

До речі, на території сільради є три кар’єри. Пасічнянські депутати мовлять, що звідти вони можуть взяти на допомогу селу щебеню, але треба, аби з району дали асфальт та кошти на зарплату тим, хто робитиме дороги. Селяни бідкаються ще й через те, що за кілька днів у школі розпочнеться навчання. Цією розбитою дорогою ходитимуть діти. Для останніх такий стан шляху – велика небезпека. Адже автівки, об’їжджаючи ями та вибоїни, прямують...на тротуари. Але найбільший сором, що величезна яма є навпроти сільського храму.  

На протест у Пасічну прибули представники надвірнянської райдержадміністрації, райавтодору, міліціонери. Проте селян нічим не втішили. Сказали, що коштів на ремонти немає.

«Але зате є рішення зі столиці, аби відремонтувати цю дорогу, – мовить місцевий депутат. – Є і кошти, але куди вони поділися – невідомо!».

В Пасічній проживає понад  шість тисяч жителів. А дороги катма!

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи